Zingen en dirigeren met impact: Kurt Thomas Cursus

Dirigeren en zingen met impact.

Begin juli dook ik voor 9 dagen in een heerlijk muzikaal bad. Intensief? Ja zeker. De moeite waard? Meer dan zeker. De docenten van de Kurt Thomas Cursus deelden hun kennis, ervaring en expertise in een variatie aan lessen en workshops. En wij, de deelnemers, dirigeerden en zongen samen.

Vocal Painting en Circle Songs

Geïnspireerd ga ik naar huis. Heb je bij mij zangles of ben je een toekomstige leerling? Ik ga je met veel plezier doorgeven wat ik heb ervaren en geleerd. Een tipje van de sluier? Ik wil met je aan Vocal Painting werken. En meer met elkaar improviseren. Ik wil graag een zanggroep starten om aan Vocal Painting en Circle Songs te werken.  Merel Martens heeft laten zien hoe een vocal leader de zangers zelf kan laten creëren. Dat schept plezier  en is ook heel zen en mindful… en makkelijker dan je denkt!

Resultaat

Na 9 dagen hard werken lieten we een prachtig concert horen in de Nicolaïkerk (Utrecht). Muziek van Britten tot Krezip en van Bach tot Poulenc. We werden ondersteund door het Utrecht Conservatory Strings, Kurt Thomas Chamber Choir en het Kurt Thomas String Quintet. Vrienden en familieleden bewogen mee en ontdekten zo in elke hoek van de kerk weer een nieuw koor of ensemble dat iets liet horen van waar ze de cursus aan gewerkt hebben.