Martje de Voogd

Martje de voogd

Martje de voogd

Vocal Coach studies

Klassiek Zang studeerde ik aan het Rotterdams Conservatorium bij Frans Huijts en Carolyn Watkinson. Door de lessen van Jim Gilloffo tijdens mijn eerdere Mensendieck studie had ik mijn passie voor zingen ontdekt.
We blijven leren:
als vocal coach verdiepte ik mij tijdens nascholing  in de nasaleermethode van Johannes Pahn en in EVTS (Estill Voice Training System). EVTS helpt onder meer om op een gezonde wijze te kunnen switchen van klankstijl. Pahn helpt bij vocale problemen. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van  Zangpedagogen  voor nascholing en  waar zangdocenten elkaar scherp houden.

Zang

Ik heb in verschillende koren en ensembles gezongen. In 2007 richtte ik met pianiste Lennie Kerkhoff het Lotos Ensemble op. Zeven jaar lang bracht ons kwartet kamermuziek op kleine podia. Als solist zing ik bij  bruiloft- en afscheidsdiensten en bij koren (kerk, oratorium, opera). Ik heb verder mij laten coachen door o.a. Marjan Kuiper, Kelvin Grout, Christa Pfeiler.

Combi Mensendieck en muziek

Vanuit mijn Mensendieck achtergrond benader ik het zang-instrument ook vanuit de spieren: De relatie leggen tussen hoe iets klinkt en het fysieke- emotionele gevoel. Als we ons lichaam leren vertrouwen werkt het voor ons en kunnen we makkelijker uitdrukken wat we willen vertellen met ons lied.  Meer informatie staat op mijn LinkedIn-profiel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.