Martje de Voogd

Martje de voogd
Martje de voogd | Vocal coach

Vocal Coach studies

Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. Ik studeerde Klassiek Zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Frans Huijts en Carolyn Watkinson. Door de lessen van Jim Gilloffo tijdens mijn eerdere studie Mensendieck heb ik mijn passie voor zingen met lijf en ziel ontdekt. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van  Zangpedagogen  voor nascholing en  waar zangdocenten elkaar scherp houden.

Zingen en gezond zingen
Als vocal coach verdiepte ik mij tijdens nascholing  in de nasaleermethode van Johannes Pahn en in EVTS (Estill Voice Training System). EVTS helpt onder meer om op een gezonde wijze te kunnen switchen van klankstijl. Pahn helpt bij vocale problemen. 

Solist
Als solist zing ik bij  bruiloft- en afscheidsdiensten en bij koren (kerk, oratorium, opera). Ik heb verder mij laten coachen door o.a. Marjan Kuiper, Kelvin Grout, Christa Pfeiler.

Combi Mensendieck en muziek

Vanuit mijn studie en werk als Mensendieck-therapeut (specialisme in het aanleren van gezond beweeggedrag), benader ik het zang-instrument ook vanuit de spieren. Ik leg de relatie tussen hoe iets klinkt en het fysieke- emotionele gevoel erbij. Als we ons lichaam leren vertrouwen werkt het voor ons en kunnen we makkelijker uitdrukken wat we willen vertellen met ons lied.  Meer informatie staat op mijn LinkedIn-profiel.

Zang in ensembles

Ik heb in verschillende koren en ensembles gezongen. In 2007 richtte ik met pianiste Lennie Kerkhoff het Lotos Ensemble op. Zeven jaar lang bracht ons kwartet kamermuziek op kleine podia. Hieronder twee opnames.